top of page
Sök
  • byCorinne

ANIMAL PRINT - styla utifrån DIN stil

Djurprint brukar vara en vattendelare – antingen älskar du det eller så gillar du det inte alls. Jag ska villigt erkänna att jag länge tillhörde de sistnämnda – inget för mig. MEN jag har ändrat mig! Mycket för att jag hittat ett sätt som passar mig att använda printet.



För att kunna utmana dig själv stilmässigt krävs det att du är säker i din grundstil. Har du en trygg bas i din grundstil är det enklare att att förstå hur du behöver styla t ex djurprintet för att just du ska trivas. Detta gäller såklart alla accessoarer, detaljer, mönster, former etc som ligger utanför din stilmässiga comfort zone. Tänk igenom vad du behöver balansera med för att få till en look som du känner dig bekväm i, men ändå nytänkande och vass!


Ett tips är också att tänka färg när du stylar djurprint. Det klassiska leopardmönstret är i en VARM camelfärg – därav är det många kalla färgpersonligheter som har avfärdat mönstret, de trivs helt enkelt inte i det. Leopardmönstret kan du numera hitta i både varma och kalla nyanser, även om varma fortfarande är vanligast. Utöver leopard har du också zebramönstret som passar bättre till en kall färgpersonlighet.


Hur kan du då styla djurprint för olika looks?


Elegant look

För en elegant look stylar du blusen i print med kostymbyxor och kavaj/kappa. Stilrena och kvalitativa accessoarer, väskor och skor. Har du en sidenkjol i print stylar du med svart polo, stövlar och snygg kappa – allt fortfarande stilrent och kvalitativt. Klänningen stylar du med kavaj och stilrena skor och accessoarer. Looken blir stylish och elegant med en spännande edge!



Edgy look

För dig som verkligen trivs i printet! Du stylar blusen med skinnbyxor eller skinnkjol. Kavaj med skarpa axlar. Klänningen stylar du med vassa tydliga former, t ex markerad midja eller skarpa axlar. Stövlar och coola accessoarer. Looken blir vass och cool och du tar definitivt plats!



Everyday look

Blusen stylar du med jeans, avslappnat. Sneakers och jacka. Klänningen gärna loose fit, med sneakers och kavaj/jacka. Accessoarer beroende på din personlighet. En cool medveten men ändå avslappnad skön look!



Flowy look

I sommar stylar du en skön flowy klänning/kaftan i print med sandaler eller sneakers. Solglasögon och canvasväska. Eller barfota på soldäcket! Lyxigt, avslappnat, flowy, härligt och lite dekadent! Absolut min favorit i sommar!



Redo att möta kollegorna, vännerna och sommaren i djurprint nu? Jag hoppas du fått inspiration till hur just DU kan styla ditt härliga print!


De supersköna klänningarna jag stylar på bilderna är båda från Do Brasil – en svensk webbshop med brasilianska kvalitetsmärken till hutlöst bra pris. Mycket snygga djurprint – så in och spana!


137 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page