top of page
Sök
  • byCorinne

Så stylar du WOW-blusen

Uppdaterat: 30 mars 2021

Basgarderoben i all ära, men livet blir rätt tråkigt med bara bas. För att få garderoben att leva upp behöver den en dos WOW! Den här artikeln dedikerar jag till den fantastiska BLUSEN och hur du kan styla den.Vi är alla så olika. Vissa av oss älskar paljetter, strass, rosetter, volanger, guldlamé och starka färger. Vissa av oss slår ifrån oss och säger att det där är absolut inget för mig. Jag hoppas jag kan ge er alla lite inspiration, men framför allt vill jag få dig som annars inte vågar att kanske prova något out of comfort zone! Även en minimalist kan skapa spänning i looken med lite extra allt då och då – det gäller bara att göra det på ett sätt som just du trivs med.


Den eleganta blusen i färg


Detta är den enklaste blusen att styla för olika tillfällen. Den tillför något härligt till de flesta looks. Du väljer såklart en blus i färg/mönster och snitt som passar just dig.


För en riktigt festlig look väljer du blingiga örhängen i matchande färg och snygg pennkjol till. Addera snygga pumps/sandaletter och du är klar. På vintern väljer du svart kjol för en elegant look. Sommar kan du välja du en passande färg, och modellen behöver inte heller vara penn utan gärna något mer ”flowy” för en härlig avslappnad känsla.


För en cool look stylar du blusen med svarta jeans, skinnbyxor eller skinnkjol. Större smycken på kvällen och enklare smycken dagtid. Välj stövlar, stövletter eller pumps efter årstid och sammanhang.


Till vardags stylar du blusen med blåjeans, ballerina/loafers och oversized kavaj. Blusen ger kvinnlighet och elegans till en enkel look.


Till jobbet sätter du snygga kostymbyxor till, stövletter/pumps/loafers och snygg kappa eller kavaj. Du adderar mjukhet till en annars ganska stram look.


Den romantiska vita rosettblusenDen här blusen är som gjord för den romantiska sommarlooken! Utsvängda jeans, gärna lockar i håret, lite blingbling och sandaletter och du är fullkomligt redo för sommarnatten!


Men – det går också att styla den här blusen i olika powerlooks. Antingen med skinnkjol, vassa pumps och röda läppar (i din nyans!). Eller med kostymen – älskar kontrasten mellan det skira romantiska och powerkostymen, det blir ren och skär KVINNLIG POWER! Det funkar också fint att styla med bara kostymbyxan till jobbet. Hemligheten för att få till power i looken är att övriga plagg och accessoarer är vassa.


Den svarta dramatiska blusenDen äkta dramatiska svarta blusen gör sig bäst kvällstid. Den jag har på mig på bilden är i taft och med ballongärmar och överdådig rosett. Har du istället en blus i siden med något mer modesta detaljer kan du använda den till kostymen eller jeansen till vardags också.


Men för den übereleganta klassiska festlooken stylar du den dramatiska blusen med en riktigt snygg pennkjol och höga klackar. Tillsätt stora örhängen och gärna en cocktailring. Med detta får du en kvinnlig dramatisk siluett à la de stora filmstjärnorna. Här är hemligheten just att tänka på siluetten!


Vill du istället ha en coolare partylook stylar du blusen med svarta smala jeans eller skinnbyxor, pumps eller stövletter samt stora smycken. En mer edgy dramatisk look, men det är fortfarande siluetten som är i fokus.


Jag hoppas att mina bilder och tips inspirerar dig till lite mer WOW i garderoben! Och är du nyfiken på mina plagg finns de alla hos Dobrasil – en svensk webbshop med välrenommerade märken från Brasilien.


Historien bakom Dobrasil är Carla som flyttade till Sverige och tyckte att det fanns för lite WOW i svenska butiker. Hon gjorde slag i saken och skannade den brasilianska marknaden på kvalitetsmärken som tillverkas på fabriker med goda arbetsvillkor. På grund av covid-19 har hon kunnat köpa in överskottslager till riktigt bra priser. Så det är bara in och fynda ditt alldeles egna WOW-plagg!


423 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page