top of page
Sök
  • byCorinne

Färganalys - så går det till

Min målsättning med en färganalys är att ge dig ett fenomenalt verktyg för att mejsla fram din personliga stil samt bygga din smarta och hållbara garderob.

Jag utför sällan enbart en färganalys, utan kopplar samman den med en stilanalys så att du får tillgång till alla verktygen för ditt kommande stil- och garderobsbygge. Färganalysen är bra – men tillsammans med stilanalysen blir helheten så mycket bättre! Och ännu bättre blir det om vi också övar praktiskt genom shopping tillsammans.


Vad går då en färganalys ut på?


Jo, vi analyserar din unika färgsammansättning och identifierar de färger som framhäver och förstärker dina naturliga färger. Dessa färger har samma egenskaper som dina egna färger. Dina färgegenskaper förblir desamma genom hela livet, men de kan förstärkas eller försvagas genom solande, sjukdom eller åldrande. Du kommer inte att byta färgkaraktär för att du färgar håret eller blir naturligt gråhårig. Med åldern försvagas dock dina färger, och effekten av att klä dig i färger som förstärker dig blir desto större.


Det vi också tittar på vid en färganalys är de färger som inte klär dig. Färger som får mörka ringar och rynkor att framträda, som gör att du ser grå och trött ut, som gör att du ser sjukligt grön eller gul ut eller som helt tar över och du försvinner. Lär du dig undvika dessa nyanser kommer du att känna dig så mycket fräschare!


Rent praktiskt så går en färganalys med byCorinne till så här:


Jag kommer hem till dig.


Du har förberett en plats med bra ljus. Jag tar också med mig en extra lampa för säkerhets skull.


Utifrån en noga utarbetad plan lägger jag olika färgdraperingar på dig, och vi diskuterar vilka förändringar som sker i ditt ansikte. Jag förklarar vad jag ser, och du får träna på att se. Och wow! Det är så härligt att vara med när poletten trillar ner och du SER vilken skillnad olika färger kan göra!


Jag bedömer din färgkaraktär utifrån tre aspekter; djup, klarhet och underton. Du kan vara djup eller ljus, klar eller dämpad samt varm eller kall. Analysen resulterar i att vi kommer fram till vilken färgkaraktär du tillhör:


DJUP-KLAR-KALL – också kallad VINTER


LJUS-DÄMPAD-KALL – också kallad SOMMAR


DJUP-DÄMPAD-VARM – också kallad HÖST


LJUS-KLAR-VARM – också kallad VÅR


När vi bestämt färgkaraktär går vi djupare in på just den karaktären och hittar dina absolut bästa färger. Det kan också vara så att det finns nyanser som är lite överlappande från andra karaktärer.


Färger är en del av din stil


Färger är också en stor del av din stil. Vi tar såklart hänsyn till din stil när vi tar fram de färger du bör satsa på när du bygger din garderob. En färganalys är ett verktyg för dig, ett sätt att analysera din garderob. En mycket stor vinst med att bli mer medveten och konsekvent med färger är att din garderob kommer att bli så mycket smartare. Med medvetna val av basfärger och accentfärger så blir garderoben mer sammanhängande och du kommer att få ihop många fler outfits med färre plagg – winwin för ekonomin, miljön och harmonin i garderoben!


Vill du veta mer? Kommentera eller kontakta mig på karin@bycorinne.se!

100 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page